Frequently Asked Questions


Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via info@marikenloop.nl of 024-379 23 97.

OVERDRAGEN

Wil je je nummer overdragen of wil je een nummer overnemen? Klik dan hier voor meer informatie.

ANNULEREN

Hoe kan ik mijn deelname annuleren?

Als je onverhoopt niet mee kunt of wilt lopen, kun je je inschrijving annuleren. Annuleren kun je door middel van een mail naar: maarten.krol@marikenloop.nl.  Vermeld hierbij je referentiecode.

Tot wanneer kan ik mijn deelname annuleren?

Onderstaande annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing.
Tot uiterlijk 21 maart: er vindt volledige restitutie plaats.
Van 22 maart tot en met 20 april: de kosten van het startnummer worden niet gerestitueerd. Wel vindt restitutie plaats van treinkaartje(s), eigen vervoertoeslag en T-shirts. Er wordt €2,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Na 20 april is annuleren niet meer mogelijk, je ontvangt dan gewoon je enveloppe en kunt het startnummer wel eventueel aanbieden voor overdracht na ontvangst.

BEDRIJVENLOOP

Is er een bedrijvenloop bij de Marikenloop?

Ja, je kunt met bedrijventeams van vijf personen meedoen aan de Marikenloop. Kijk voor meer informatie op de bedrijvenloop-pagina.

Is er een bedrijvenloop bij de Trail edition?

Nee, dit jaar is er geen bedrijvenloop voor de Trail edition.

Vanaf wanneer kan ik mijn team(s) inschrijven voor de bedrijvenloop?

De inschrijving voor de bedrijvenloop gaat op 1 februari open.

Uit hoeveel personen bestaat een bedrijventeam?

De bedrijvenloop kent teams van maximaal vijf lopers of loopsters. Ieder teamlid kiest haar afstand.

Hoe wordt de ranking van bedrijventeams opgemaakt?

De gelopen tijden worden omgerekend naar een puntenscore waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de lopers.

Moet ieder teamlid uit een bedrijventeam dezelfde afstand lopen?

Nee, dat hoeft niet. Ieder teamlid kan een afstand naar keuze lopen, je hoeft niet allemaal dezelfde afstand te lopen.

CONTACT

Ik kan geen antwoord op mijn vraag vinden, hoe kan ik contact met de organisatie opnemen?

Je kunt ons bereiken via info@marikenloop.nl of 024-379 23 97.

EVENEMENT

Hoe laat is de start?

Het programma van het Marikenweekend:

Zaterdag 18 mei:
14.00 uur – Trail edition 25 km
15.00 uur – Trail edition 18 km
16.00 uur – Trail edition 12 km
17.00 uur – Trail edition 7 km
19.30 uur – Men’s edition 5 & 10 km
Tot 23.00 uur – Afterparty Men’s edition

Zondag 19 mei:
10.00 uur – Kids edition
12.30 uur – Marikenloop 5 km
13.15 uur – Marikenloop 7,5 km
14.00 uur – Marikenloop 10 km

Waar zijn de start en finish?

De start en finish van de Men’s edition en Marikenloop zijn in Park Brakkenstein in Nijmegen.
Ook de finish van de Trail edition is midden in Park Brakkenstein. De start van de trailruns is iets buiten het park, naast de sportvelden van SV Orion. Deelnemers aan de Trail edition volgen de borden naar de start.

Is er een tijdslimiet per afstand?

De Marikenloop is een hardloopwedstrijd. Daarom hanteren we een (soepele) tijdslimiet. Hierbij wordt rekening gehouden met het oponthoud bij de start vanwege het grote deelnemersveld en de zandloperstart. Lopers die de tijdslimiet overschrijden, worden uit de wedstrijd genomen.

Tijdslimieten Marikenloop:
5 kilometer – 40 minuten
7,5 kilometer – 60 minuten
10 kilometer – 80 minuten

Tijdslimieten Men’s edition:
5 kilometer – 40 minuten
10 kilometer – 80 minuten

Voor de Trail edition zijn er geen tijdslimieten.

Krijg ik persoonlijke actiefoto’s van mijn deelname?

Er worden actiefoto’s van iedere deelnemer gemaakt en deze zijn binnen 48 uur na het evenement te vinden via je persoonlijke uitslag.

Hoe wordt mijn tijd geregistreerd?

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt. Dit geldt voor alle afstanden. Met de MYLAPS Bibtag gaat jouw tijd pas lopen vanaf het moment dat je daadwerkelijk de startstreep passeert. Zo krijg je een zuivere, netto looptijd.

Hoe kan ik mijn spullen veilig opbergen?

Je kunt overtollige sportkleding in bewaring geven bij de garderobe-tenten vlakbij de startvakken. Neem daarvoor een plastic zak of een klein sporttasje mee. Direct na de wedstrijd kun je de spullen weer ophalen op vertoon van de sticker op je startnummer.

Wat is het goede doel van de Marikenloop?

Het goede doel van de Marikenloop én de Men’s edition is Hart voor vrouwen.
Het goede doel van de Trail edition is Museumpark Orientalis.
De Kids edition heeft het Amalia Kinderziekenhuis als goed doel.

Hoe kan ik een medaille bestellen?

Je kunt een medaille bestellen bij je inschrijving via het inschrijfformulier. Als je geen medaille hoeft, dan kun je dit in het inschrijfformulier aangeven en krijg je € 1,50 korting op het inschrijfgeld.

Kan ik mijn medaille laten graveren met mijn eindtijd?

Dat kan! Na afloop kun je bij de stand van Winterman Sport je medaille (aan de achterkant) laten graveren met je naam en prestatie. Dit gaat razendsnel en je kunt hiervoor al bij je inschrijving op intekenen. Graveren kost €6,-. als je je hiervoor van tevoren aanmeldt. Als je op de dag zelf besluit om alsnog je medaille te laten graveren, kost dat €8,-.

Waar kan ik mij omkleden voor en na mijn wedstrijd?

Individuele lopers kunnen zich omkleden in de grote omkleedtent vlakbij de finish in Park Brakkenstein. Voor bedrijvenlopers is een aparte ruimte gereserveerd in de omkleedtent.

Waar kan ik de parcoursen van het evenement vinden?

De trailruns gaan over onverharde paden door de heuvels van het Rijk van Nijmegen richting de Duivelsberg. Alle afstanden komen door Museumpark Orientalis. De parcoursen van de trailruns kun je vinden door hier te klikken.

Klik hier voor de parcoursen van de Men’s edition en de Marikenloop. De Men’s edition en de Marikenloop gaan door de wijk Brakkenstein en door bosgebied Heumensoord.

In welk startvak moet ik starten?

Bij de Men’s edition en de Trail edition zijn er geen startvakken.

Bij de Marikenloop vind je een gekleurde stip op je startnummer die jouw startvak aanduidt. De startvakken zijn ingedeeld op snelheid.

De volgorde van de startvakken bij de 5 km zijn:
5KM: Startvakken ROOD/BLAUW – GEEL – ORANJE
7,5KM: BLAUW – GEEL
10KM: ROOD/BLAUW – GEEL – ORANJE

De startvakken zijn ingedeeld op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het “afknijpen” van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij de tijdwaarneming d.m.v de MYLAPS Bibtag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert.

Opening startvakken

De startvakken gaan een half uur van tevoren open. In de startvakken vindt ook de warming-up plaats, die begint ca. 10 minuten voor iedere start.

Startvakken Trail edition
Bij de trail edition zijn er geen startvakken. Bij de start kun je zelf kiezen of je voor- of achteraan gaat staan.

Waar zijn er toiletten te vinden?

In het start- en finishgebied in Park Brakkenstein staat op vele plekken een groot aantal toiletten.

INSCHRIJVEN

De inschrijving voor alle onderdelen behalve de KION Kinderloop is gesloten op 8 mei. Inschrijven voor de KION Kinderloop kan nog tot en met dinsdag 14 mei.

PARKEREN

Park Brakkenstein ligt vlak bij de Radboud Universiteit. Kom je toch met de auto, volg dan zodra je op de campus van de Radboud Universiteit bent de borden `Parkeren deelneemsters Marikenloop’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Word je gebracht? Bij het Toernooiveld is een Kiss & Ride plek ingericht waar je je kunt laten afzetten. Volg de borden K&R.

VERVOER

Hoe kan ik gebruikmaken van het treinarrangement?

In het inschrijfformulier kun je aanvinken dat je een NS combi-kaartje wilt bestellen. We bieden een voordelig e-ticket (€16,50) aan, van en naar alle stations in Nederland. We willen graag dat zoveel mogelijk lopers en loopsters die niet uit de regio Nijmegen, met de trein naar Nijmegen komen. Beter voor het milieu en beter voor de verkeerssituatie in de stad Nijmegen. Ook voor meereizende supporters, familie, vrienden en vriendinnen kun je bij je inschrijving een ticket bestellen.

Waarom moet ik een eigen vervoerstoeslag betalen?

Om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren, betalen alle deelnemers die toch met de auto willen komen (niet in de regio Nijmegen wonen, en ook niet beschikken over een OV- of NS-jaarkaart) een eigen vervoertoeslag van €5,-. Voor meer informatie, klik hier.

Met Breng naar Nijmegen

Lopers uit de regio Arnhem-Nijmegen* reizen gratis met de lijnbus naar Nijmegen. Op vertoon van je startnummer reis je met Breng naar Nijmegen (de buslijnen 13, 14, en 15 stoppen bij Park Brakkenstein) en terug. Omdat Breng graag wil weten op hoeveel lopers ze mogen rekenen en om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan de start staat, vragen wij je uiterlijk vrijdag 17 mei een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de plaats waar je in de bus stapt. Vergeet niet te vermelden op welke dag je loopt!

Supporters kunnen voor €3,- naar Nijmegen en terugreizen. Daarvoor hebben zij een speciaal buskaartje nodig, dat alleen digitaal verkrijgbaar op www.ervaarhetov.nl..

  • De regio Arnhem-Nijmegen is het gebied dat begrensd wordt door Wageningen – Arnhem – Dieren–Doesburg – Tolkamer – Millingen a/d Rijn – Milsbeek – Grave – Druten – Wageningen. Kijk voor vertrektijden van de bus op www.9292.nl; schakel bij “extra reisopties” het vinkje trein uit, anders krijg je misschien een reisadvies met de trein en daar is deze actie niet geldig.