Steun Orientalis

Alle afstanden van de Trail edition lopen door Museumpark Orientalis. Het museumpark wil graag een dierenverblijf in het Joodse dorp. Bij je inschrijving kun je je inschrijfbedrag naar boven afronden. Die bijdrage komt volledig ten goede hiervan.
Door hier dieren, waaronder schapen en geiten, te laten rondlopen in een soort kleine kinderboerderij, willen wij hier meer verlevendiging creƫren.
Om dit te kunnen realiseren moeten er verschillende aanpassingen worden gemaakt in het Joodse dorp. Zo zal er een verblijf moeten komen met nachthok, waar de dieren een fijne plek hebben.

Bij Museumpark Orientalis, vlakbij Nijmegen, ga je op ontdekkingsreis naar een avontuurlijke en kleurrijke wereld. Het park is een 30 hectare groot rijksmonument waar religie, cultuur en natuur samenkomen. Tegenwoordig staan wij altijd met elkaar in contact. Via de telefoon, computer of via een tablet. Maar hoe deden de mensen dat vroeger? Nou, dan wisselden ze bij de waterput nieuwtjes uit. Kom mee naar vroeger, ga ook even offline en ontdek het oude Midden-Oosten met je eigen ogen!
Shalom! Bezoek het Joodse dorp en bekijk een echte synagoge. Salaam Aleikum! Het Arabische dorp ligt aan een prachtig meer waar jij je echt even in een andere wereld waant. Drink een kop zoete thee met de bewoners, leer je naam schrijven in het Arabisch en ervaar het oude Midden-Oosten, gewoon in eigen land.

Zodra je de Romeinse straat binnen wandelt waan je je echt even in een andere wereld. Bezoek het Egyptisch en Romeins huis. Herbergier Simon wijst je graag de weg en kinderen kunnen klimmen en klauteren op de Romeinse speeltoestellen.
Er is dit jaar weer van alles te beleven bij Museumpark Orientalis. Zo kunnen kinderen zelf lekker ravotten in het bos. Het hele jaar door zijn er diverse activiteiten, tentoonstellingen en exposities.
In de restaurants kun je terecht voor een kop koffie, lunch of diner.